Alegeri SUA 2020. Trump câştigă în Florida şi statele din sud, iar Biden îşi adjudecă coasta de vest

Alegeri SUA 2020. Trump câştigă în Florida şi statele din sud, iar Biden îşi adjudecă coasta de vest
| Foto: mediafax

Rezultatele Alegerilor SUA 2020 sunt desul de strânse. Joe Biden are până acum 225 de voturi electorale, iar Donald Trump 213. Biden se arată încrezător, dar Trump îl acuză de „o fraudă majoră” a voturilor.

Închiderea ultimelor circumscripţii în Insulele Aleutine din Alaska, miercuri, la ora 06:00 GMT, a pus capăt zilei electorale din SUA, însă până la cunoașterea rezultatelor definitive, va mai putea dura câteva zile.

Donald Trump ar fi câştigat în Florida, un stat crucial pentru realegerea sa, pe care democratul Joe Biden spera să îl obţină el. Ultimul stat câștigat în favoarea lui Donald Trump este Texas, cu 38 de voturi electorale. Dacă va câștiga Georgia și Carolina de Nord, ar fi aproape de 270 de voturi și de victorie.

Biden a câștigat California, cea mai mare zonă electorală a națiunii, dar a obținut și alte victorii previzibile, inclusiv Colorado și Virginia. În schimb, printre victoriile lui Trump se află Kansas, Dakota de Nord și alte bastioane conservatoare. Joe Biden a mai câștigat și Arizona. 

Este prea devreme pentru a anunţa un câştigător, iar numărătoarea voturilor s-ar putea întinde pe zile întregi în unele state.

Statele în care nu s-a încheiat numărătoarea:
Alaska: 6 voturi electorale
Georgia: 10 voturi electorale
Michigan: 16 voturi electorale
Nevada: 6 voturi electorale
North Carolina: 15 voturi electorale
Pennsylvania: 20 voturi electorale
Wisconsin: 10 voturi electorale

Comenteaza